Hos Sunflux er vi specialister i LED-belysning, og vi udvikler og producerer selv GU10 produkter i høj kvalitet. Derfor er vi selvfølgelig også varme fortalere for LED-belysning generelt, herunder GU10-pærer, -fatninger, indbygningsspot og LED-lamper.

Men hvad er en GU10-pære/GU10-fatning? Og hvorfor egentlig vælge LED frem for alternative lyskilder? Det kan du blive klogere på i dette indlæg, hvor vi besvarer en række ofte stillede spørgsmål om GU10 LED-pærer og -lamper.

 

Hvad betyder GU10 – og hvorfor bør jeg benytte GU10 LED pærer og lamper?

GU10 er en sokkel-type som findes på gløde-, energispare-, halogen- og LED-pærer. Der findes almindelige lamper, LED-lamper og indbygningsspots der har GU10-fatning - , og det eneste man egentligt skal sikre sig er, at sokkel passer sammen med fatning. Altså – har din lampe GU10-fatning, skal du bruge en lyskilde/pære med GU10-sokkel.

Herunder kan du se eksempel på GU10 pære, GU10-sokkel og GU10-fatning:

Screen Shot 2018-09-04 At 13.49.39

 LED er en forkortelse for Light Emitting Diode, og en GU10 LED-pære består altså af en diode, der omsætter strøm til lys. Hvor gammeldags glødepærer og halogenpærer udvikler en stor mængde varme og kan efterlade afsodning i omgivelserne, forholder det sig helt anderledes med LED-pærer. De gamle pærer  omdanner nemlig ofte kun 10 % af energien til lys, mens de resterende 90 % bliver til varme. Derimod er varmeudviklingen minimal i LED-pærer, hvilket mindsker risiko for brand som følge af for stor varmeudvikling. Desuden er LED-pærer i kraft af deres lave energiforbrug skånsomme for både miljøet - og ikke mindst  pengepungen. Det lave wat forbrug kombineret med længere levetid, gør LED-pærer yderst økonomiske, da du ikke skal skifte dem i tide og utide.

Derudover er LED-pærer slidstærke og langt mere modstandsdygtige over for slag og stød – hvilket næppe kan siges at være tilfældet med gammeldags glødepærer.

 

Flere fordele ved GU10 LED

Der er altså mange fordele ved at skifte til GU10 LED-pærer og -lamper. Men foruden energibesparende og sikkerhedsmæssige fordele giver LED-pærer også nogle mere bekvemmelige fordele.

Hos Sunflux finder du et stort udvalg af GU10 LED som fungerer med div. lysdæmpere, så du har mulighed for at regulere lysstyrken i dine LED-lamper. Du kan se hvilke lysdæmpere den enkelte GU10-pære er testet op imod, under produktets info på vores hjemmeside. På hjemmesiden finder du også andet tilbehør så som GU10-fatninger, adaptorer, Optik samt støjkondensatorer til at reducere krybestrøm.

 

Mere viden om GU10 og LED

Hvad betyder GU10, hvad er en GU10-sokkel og GU10-fatning - og hvorfor egentlig benytte GU10 LED-pærer og lamper? Har du ikke fået svar på dine spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os hos Sunflux og høre nærmere.