Ting, der er værd at vide om GU10 LED pærer

Hos Sunflux er vi specialister i LED-belysning, og vi udvikler og producerer selv GU10 produkter i høj kvalitet. Derfor er vi selvfølgelig også varme fortalere for LED-belysning generelt, herunder GU10-pærer, -fatninger, indbygningsspot og LED-lamper.

Men hvad er en GU10-pære/GU10-fatning? Og hvorfor egentlig vælge LED frem for alternative lyskilder? Det kan du blive klogere på i dette indlæg, hvor vi besvarer en række ofte stillede spørgsmål om GU10 LED-pærer og -lamper.

Hvad betyder GU10 – og hvad får jeg ud af at vælge GU10 LED pærer og lamper?

GU10 er en sokkel-type som findes på gløde-, energispare-, halogen- og LED-pærer. Der findes almindelige lamper, LED-lamper og indbygningsspots der har GU10-fatning - , og det eneste man egentligt skal sikre sig er, at sokkel passer sammen med fatning. Altså – har din lampe GU10-fatning, skal du bruge en lyskilde/pære med GU10-sokkel.

Herunder kan du se eksempel på GU10 pære, GU10-sokkel og GU10-fatning:

GU10 pære

LED er en forkortelse for Light Emitting Diode, og en GU10 LED-pære består altså af en diode, der omsætter strøm til lys.
Gammeldags glødepærer og halogenpærer udvikler en stor mængde varme og kan efterlade afsodning i omgivelserne. De gamle pærer omdanner ofte kun 10 % af energien til lys, mens det resterende 90 % bliver til varme.
Helt anderledes forholder det sig helt anderledes med LED-pærer. Her er varmeudviklingen minimal, hvilket mindsker risiko for brand som følge af for stor varmeudvikling. Desuden er LED-pærer i kraft af deres lave energiforbrug skånsomme for både miljøet - og ikke mindst  pengepungen. Det lave watt-forbrug kombineret med længere levetid, gør LED-pærer yderst økonomiske, da du ikke skal skifte dem i tide og utide.

Derudover er LED-pærer slidstærke og langt mere modstandsdygtige over for slag og stød – hvilket næppe kan siges at være tilfældet med gammeldags glødepærer.

 

Flere fordele ved GU10 LED

Der er altså mange fordele ved at skifte til GU10 LED-pærer og -lamper. Men foruden energibesparende og sikkerhedsmæssige fordele giver LED-pærer også nogle mere bekvemmelige fordele.

Hos SunFlux finder du et stort udvalg af GU10 LED, som fungerer med div. lysdæmpere, så du har mulighed for at regulere lysstyrken i dine LED-lamper. Du kan se hvilke lysdæmpere den enkelte GU10-pære er testet op imod, under produktets info på produktsiden. Her finder du også andet tilbehør så som GU10-fatninger, adaptorer, optik samt støjkondensatorer til at reducere krybestrøm.

 

Mere viden om GU10 og LED

Hvad betyder GU10, hvad er en GU10-sokkel og GU10-fatning - og hvorfor egentlig benytte GU10 LED-pærer og lamper? Har du ikke fået svar på dine spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os og høre nærmere.

 

Ellers hvis du er klar til at handle og er interesseret i at se vores store sortment af LED pærer med GU10 fatning, så kan du klike her

Hvis du har brug for tilbehør, eksempelvis en lysdæmper, til GU10 så kan du klikke her!

Og sidst, men ikke mindst, kan du finde vores indbygningsspots her, som vores GU10 oftest sættes sammen med.