LED vækstlys til chiliplanter

Vækstlys til chili og andre indendørs planter

Det er både nemt og sjovt at dyrke chili derhjemme – for eksempel i vindueskarmen, på altanen eller i drivhuset. Som alle andre planter er chiliplanten dog afhængig af sollys for at kunne lave fotosyntese. Derfor er dyrkning af chili en hobby, der primært er forbeholdt forårs- og sommermånederne.

Du kan dog sagtens dyrke chili i vinterhalvåret. Hos Sunflux er vi specialister i LED-belysning af høj kvalitet til en lang række formål, og vi producerer også vækstlys til chiliplanter, der kan kan sikre gode vækstbetingelser for dine planter. Læs med her, hvor vi har samlet en smule info om plantelys til chili.

Hvorfor vælge LED lys til dine planter?

Den mest åbenlyse fordel ved at vælge LED vækstlys er, at du kan dyrke din chiliplanter i hele vinterhalvåret. Men der findes jo også andre kunstige lyskilder, så hvorfor skal du vælge lige netop LED?

LED er først og fremmest mere skånsomt for dine planter, da de udvikler mindre varme end for eksempel natriumlamper og halogenpærer. Dermed er dine planter sikret optimale varmevilkår, der medvirker til en sundere og mere effektiv vækst – især i begyndelsen af vækstperioden, hvor planterne typisk vil være mere sarte og følsomme over for varme.

Andre fordele ved grolys/vækstlys

LED-belysning er effektivt som vækstlys, da det udelukkende leverer det lysspektrum, som planterne bruger til at vokse. Derimod vil mange alternativer levere mere bredspektrede nuancer, hvoraf mange af dem er overflødige for planternes vækst. Dermed producerer de en masse energi og har et langt højere strømforbrug, som slet ikke er nødvendigt for dine planter – hvorfor både miljøet og din pengepung belastes helt unødigt. Du kan i øvrigt læse med her, hvor vi snakker lidt om, hvor meget lys, dine planter har brug for.

De økonomiske fordele ved LED belysning til planter

Med LED er du sikret lave driftsomkostninger. LED-pærer bruger op til 50 % mindre strøm end f.eks lysstofrør, ligesom de også har en meget længere levetid.

Den lange levetid er også en af grundene til, at det kan svare sig at vælge LED frem for ikke kun lysstofrør, men også halogen og natriumlamper. Mange af de andre alternativer er ganske rigtigt ofte billigere at anskaffe sig og har dermed lavere købsomkostninger – men holdbarheden og det lavere strømforbrug i LED betyder, at prisen i sidste ende bliver væsentligt lavere ved at vælge LED som vækstlys til dine chiliplanter.