LED vækstlys til tomater

Ønsker du at dyrke tomater, men er du ikke selv den lykkelige ejer af en køkkenhave eller en altan? Eller ønsker du bare at dyrke tomater i hele vinterhalvåret, hvor det er sparsomt med naturligt dagslys?

I så fald kan du bruge LED som vækstlys til dine tomater.

Hos Sunflux udvikler, producerer og fremstiller vi LED-belysning til en bred vifte af formål – grolys og plantelys til tomater er ingen undtagelse. Læs med i dette indlæg, hvor vi ser nærmere på LED-plantelys til dyrkning af tomater, frugter og andre planter og giver dig et par fif til sunde planter og velsmagende tomater.

Vælg det rette lys

Der findes en del alternativer inden for plantelys til tomater og andre planter – nogle af dem mere effektive og energibesparende end andre.

Vi anbefaler dog altid LED som vækstlys til dine tomater. LED-belysning er ikke kun skånsomt for miljøet – men bestemt også for dine pengepung. Pærerne har nemlig en længere levetid end halogen- og glødepærer, hvorfor de er både mere miljøvenlige og økonomiske end alternativerne.

Men måske vigtigst af alt sikrer LED en optimal belysning for dine planter. Dermed skaber du de bedste vækstbetingelser for, at dine tomatplanter får et frodigt og velsmagende resultat.

Husk at give dine tomater mørke

Tomater har som alle andre planter brug for lys for at kunne producere fotosyntese. Men det er ikke ensbetydende med, at din LED-belysning skal køre 24 timer i døgnet – tværtimod. I naturen får planterne også en naturlig pause fra sollyset om natten, og det bør de også få, hvis du dyrker dem under kunstigt plantelys. Sørg derfor altid for at give dine planter mindst 6 timers pause fra vækstlampen i døgnet.

Spar på gødningen

Lyset er selvfølgelig vigtigt for, at dine tomatplanter kan vokse. Men hvis dine tomater også skal være velsmagende, er det afgørende, at du passer og plejer dem korrekt. Vær derfor sparsom med gødningen af dine planter. En kvælstofholdig gødning vil nok give frodige og strålende planter – men knap så velsmagende tomater.

Forspiring af tomater

Du kan med fordel forspire dine tomatplanter i det tidlige forår, og dermed også kunne nyde friske tomater tidligere. Men det kræver at du bruger grolys for at de ikke skal strække sig for meget, læs vores artikel om forspiring af tomater.

Søg råd og vejledning

Hos SunFlux har vi lidt af hvert af vækstlys. Se hele vores sortiment her

Er du i tvivl om, hvilket LED-plante- og vækstlys du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi hjælper dig gerne med at få overblik over produkter, ligesom vi er behjælpelige med rådgivning om valg af LED-belysning og installation af LED-vækstlys til dine tomater, frugter og grøntsager.