Hvilken LED indbygningsspot skal jeg bruge?

Ved valg af indbygningsspot som belysning, får du en meget fleksibel type lampe, som nemt kan installeres i hele huset, både i køkkenet, på badeværelset samt i gang og entre arealer. Du bør dog før anskaffelsen sikre dig er at de indbygningsspots som du vælger, er godkendt til den ønskede placering. Samt opflylder dit lysbehov, herunder effekt, spredning, lysfarve samt passer til din lysdæmper.

IndbygningsspotsIndbygningsspot blændfri front

 

Buy Now

  

Indbygningspots monteret direkte i isoleringen

I mange installationer er det nødvendigt at kunne sætte indbygningsspots direkte op i loftets isoleringen. SunFlux indbygningsspots er alle godkendte til at blive monteret direkte i isoleringen. Vi anbefaler at du vælger LED pærer fra SunFlux, da de har et design som er lavet til indbygningsspots.

Kontakt os på tlf. 43 474 272 hvis du har spørgsmål til valg af LED lyskilder for dine indbygningsspots.

  

Indbygningsspot til Badeværelset

På badeværelse har du brug for både en generel rumbelysning, og en mere direkte samt koncentreret belysning ved spejlet. Det kan derfor anbefales at sætte indbygningsspot op i loftet for at skabe en god generel belysning, samt en ekstra lampe ved spejlet. I et badeværelse kan man næsten ikke få for meget lys, så vælg nogle kraftige spot som også kan dæmpes. Det giver mulighed for at få et godt arbejdslys og kunne skrue ned for at kunne skabe en mere hyggelig atmosfære.

På badeværelset er det især meget vigtigt at vælge lyskilder meget høj farvegengivelse(Ra), da du ellers ikke kan se alle nuancerne når der lægges makeup, og du vil opleve at hudfarven kan se mærklig ud. Vi anbefaler at du vælger lyskilder med en Ra på mindst 95% af daglyset. Se udvalget her.

Før du vælger en indbygningsspot til badeværelset, er det vigtigt at sætter sig ind i de særlige krav og regler, der stilles til lamper som bruges i et vådrum.

 

Kapslingsklasser efter ny standard

Når du skal installere elektrisk materiel på et badeværelse, skal du være opmærksom på områdeopdelingen.

Elektrisk materiel, inklusiv SELV-udstyr, skal have mindst følgende kapslingsklasse:

Område Krav i HD 60364-7-701:2007 Kapslingsklasse i praksis Kapslingsklasse, når elektrisk materiel udsættes for spuling
0 IPX7 IP67 IP67
1 IPX4 IP44 IP55
2 IPX4 IP44 IP55

Område 0 må der kun installeres lampe materiel, hvis materiellet på samme tid:

 • overholder den relevante standard og er egnet til anvendelse i dette område - efter fabrikantens anvisninger for anvendelse og montering.
 • er fastmonteret og permanent forbundet samt
 • er beskyttet ved SELV med en mærkespænding, der ikke overstiger 12 V a.c. eller 30 V d.c.

Område 1 må der kun installeres fastmonteret og permanent forbundet lamper.

 • Lamper beskyttet ved SELV eller PELV med en mærkespænding, der ikke overstiger 25 V a.c. eller 60 V d.c.
 • belysningsarmaturer

Materiellet skal være egnet til at blive installeret i område 1 efter fabrikantens anvisninger for anvendelse og montering.

Du kan læse mere om reglerne for belysning i vådrum her

 

Du kan se hele vores sortiment af indbygningsspots til badeværelset her!

 

Indbygningsspot til Køkkenet

I køkkenet er det meget vigtigt med god og rigelig belysning som har en meget høj farvegengivelse(Ra). Med en høj farvegengivelse bliver maden mere naturlig at se på, og det er nemmer at se hvis kødet er ved at blive dårligt.

At placere indbygningsspots i køkkenets loft er en god løsning til generel rumbelysning. Vælg spots med stor spredning, så du får lyset fordelt på et stort område. Sørg især for godt lys ved vasken og køkkenbordet, hvor du tilbereder maden, og placer dine spots så langt inde over bordet, at du ikke selv står og skygger for lyset.

Du kan med fordel vælge indbygningsspots i køkkenet der er justerbare, så du kan kippe lyset i den retning hvor du har brug for det. I køkkenet kan det også være en god idé at montere ind- eller påbygningsspot under dine overskabe eller hylder. Det giver et godt og direkte arbejdslys.

 

Du kan se hele vores sortiment af indbygningsspots til køkkenet her!

 

Indbygningsspot til udendørs brug

Det er blevet meget populært at bruge spots udenfor på husets udhæng, eller vægge - de giver et flot varmt indbydende lys, men også en diskret belysning somhar en stor effekt.

Samtidig øger de sikkerheden for husets beboer ved at skræmme indbrudstyve væk fra de oplyste områder.

SunFlux har et bredt udvalg af indbygningsspots, som kan bruges til udendørs montering, de kan f.eks. monteres i carporten, eller under husets udhæng.

Før du begynder på dit projektet, og bestiller spots, skal det besluttes hvor de skal monteres. I de fleste tilfælde vil en IP44 tæt indbygningsspot være et fint valg til et udhæng eller en garage/carport.

 

Du kan se hele vores sortiment af indbygningsspots til udendørs brug her! 

 

Afstand mellem spots?

Mange er tit i tvivl om, hvor tæt deres LED spots skal placeres, og hvor mange indbygningsspots der skal sættes op. Der findes ikke et præcist svar på hvor mange der skal bruges, da det er forskelligt alt efter hvor meget lys du har brug for. Samt hvilken effekt og type spot du vælger.

Herunder har vi nogle gode tips, som kan bruges som en vejledning:

 • Vælg en afstand på ca. 1 til 2 meter mellem hver spot.
 • Tænk over hvilken effekt du ønsker; det kan være fristende at vælge en kraftig lyskilde med stor spredning for at spare på installations omkostningerne. Det har dog den ulempe at lyset hurtigt bliver for spredt, og kan virke blændene. Vi anbefaler derfor at du vælger en spot med en spredning på ca. 40 grader, og en effekt på ca. 4,5Watt - det vil for de fleste mennesker være et fornuftigt valg af lysstyrke.
 • For en carport bør du vælge en pære med høj spredningsvinkel for at få en god lysdækning af arealet.
 • De fleste af SunFlux indbygningsspots er kipbare, hvilket giver muligheder for at vinkle lyset for at oplyse bestemte områder, eller korrigere for din taghældning, samt for at minimere blænding
 • Ved hoveddøren kan det anbefales at placere flere spots tættere over døren, for at få godt med lys.
 • Dæmpning af spots kan også være en fordel, evt. sammen med en dagslys og bevægelsemelder.
 • Det kan stærkt anbefales at du ikke sætter spots op foran vinduer og glaspartier, da det kan virke generende inden i huset.

  

* Spørg evt. din elektriker til råds, så du er sikker på, at alle forholdsregler bliver overholdt.

  

Vi har et stort udvalg af LED indbygningsspots til hele boligen - Har du brug for hjælp, til at vælge de rigtige indbygningsspots, så kan du kontakte os på mail service@sunflux.dk eller ring til os på 43 47 42 72 

Vi benytter Quickpay/DIBS Payment Gateway til sikkert at håndtere kortbetaling, så du er garanteret, at dine oplysninger behandles fortroligt.

Cards

 Ehf _logo

webshop

Vi giver fabriksgaranti på alle vores SunFlux LED produkter. Kig efter garantimærket på emballagen og se, hvilken garanti, som er gældende for lige netop dit LED produkt.

POPULÆRE

GU10 LED Dæmpbar
GU10 LED Pærer
LED Indbygningsspot
Plantevækstlys
- LED Bånd & Strips

 

Co 2_logo

 

Her kan du se nye produkter, spændende videoer, deltage i konkurrencer, få rabatter - og meget, meget mere.

Like -button -on -Facebook -image