LED controllers

Lysdæmper og kontroller for sekundær dæmpning af LED strips mf. 12V og 24V LED systemer

12-24V Kontroller og lysdæmper

RGBW paneler og strips er en rigtig cool og moderne lys-teknologi, som gør at belysning kan tilpasses til enhver begivenhed, om det så er fest eller aften læsning. Man kan dog ikke få meget glæde af sine nye RGB-strips, uden en kontroller der kan styre lysets farver og lysstyrke. Heldigvis kan du købe RGB kontrollere her på siden, vi har mange forskellige slags, så du kommer ikke til at have problemer med at finde en der dur til netop din lys opsætning.

Men det er selvfølgelig ikke kun til RGB-belysning at en kontroller kan være til gavn. Der findes nemlig også kontrollere lavet til almindelige SunFlux LED’er. Disse kontroller kaldes typisk for dæmpere eller “dimmere”. En dæmper kan justere lysstyrken på en LED-lyskilde, ved at regulere på den mængde spænding der er i strømmen til lyskilden. Med en lysdæmper kontroller forbundet til din LED-belysning, kan du altså nemt og hurtigt, justere på hvor meget lys de udsender, og altså hvor oplyst dit rum er.

De 3 typer LED-Kontrollere

Der findes 3 forskellige måder eller metoder, hvorpå du kan betjene din kontroller eller lysdæmper. Den først metode er den simpleste, nemlig manuel styring. Ved manuel styring betjener du din kontroller ved fysisk at dreje på en lille rotations-kontakt, dette er nemt og intuitivt, og med meget lille risiko for fjernbetjeninger der bliver væk, og andre problemer. Til gengæld fungere de udelukkende til normalt LED lys, og virker altså derfor ikke til at justere farver på RGB LED belysning.

Den anden metode er, som du nok kan fornemme, de fjernbetjente kontrollere og lyddæmpere. Her bruger du en lille fjernbetjening, til at styre farve og lysstyrke. Denne type betjening virker også på RGB belysning som fx LED strips. Vi har fjernbetjeninger fra blandt andet, Mi-light og MiBoxer. Fjernbetjeninger er meget praktiske da du kan justere på din lys, uden at du behøver at rejse dig op, for at juster noget fysisk.

ZigBee lysdæmper

Den tredje og uden tvivl “smarteste” type af interface til at juster og kontrollere RGB belysning på, er vores “smart” kontrollere. Vores smart kontroller fungere wireless via ZigBee. ZigBee er en smartprotokol der tillader smart devices at kommunikere med hinanden, og til en hub forbundet til hjemmenetværket. Et ZigBee device som vores smart LED-kontroller, kan altså kun kommunikere med andre ZigBee smart devices, og ikke direkte til din telefon. Du har altså derfor brug for en smarthub, for at kunne kommunikere til og styre din kontroller.

Sådan forbinder du en smart-kontroller til din telefon

Der findes mange forskellige typer af smarthubs, men det er vigtigt at den du har, kan benytte ZigBee. Hvis du allerede har en Phillips hue sat op derhjemme, er dette ikke noget du behøver bekymre dig om at finde, for med din Philips Hues smart Bridge hub, kan du nemlig nemt kontroller din smarte LED-kontroller fra SunFlux.

Hvis ikke du allerede har en Phillips Hue Hub, og gerne vil kontrollere din belysning med en LED kontroller på en smart måde, kan du enten vælge at købe en, eller købe end anden af de mange ZigBee smart hubs, som der fås på markedet.

Du kan blandt andet vælge at investere i en Ikea trådfri hub eller en Amazon Echo Hub. Vær opmærksom på at Amazon Echo’en skal være fjerde generation eller nyere, da den ellers ikke kan benytte ZigBee. Det er også en mulighed at vælge en Aeotec Smart Home Hub. Kort fortalt er der altså rigtig mange forskellige ZigBee smart hubs på markedet, så hvis ikke du allerede har en, er de ikke svære at finde.

Fordele ved RGB og RGBW belysning fra SunFlux (Ra/CRI, RGBW, COB, osv. )

Når først du har fået sat dit hjem op med en smart hub, er der rigtigt mange nye døre, når det gælder belysning, der åbner sig for dig. Det er især de farveskiftende(RGB) lyskilder, som får det største gavn, af at være integrerede i et smart home system. Her på SunFlux har vi et stort udvalg af RGB belysning. Vi har blandt andet RGBW LED panels, de farveskiftende LED-paneler kan lyse meget kraftigt, men er samtidigt også meget strømeffektive, og de kan selvfølgelig styres gennem vores ZigBee RGB controller. Vi har selvfølgelig også farveskiftende LED-strips både med RGB og endda også med RGBW. Alle vores RGB lyskilder, har den fælles egenskab, at de har en meget høj CRI/Ra-værdi.

Formålet med Ra-værdier eller CRI, er at bedømme en lyskildes kvalitet når det gælder farvegengivelse. En høj farvegengivelse betyder at farver, vil se mere realistiske og naturlige ud. Farvegengivelsen bliver vurderet ud fra hvor tæt lyset fra lampen er på det naturlige lys fra solen. Her hos SunFlux går vi meget op i at vores lyskilder har en høj farvekvalitet, derfor er næsten alle vores lyskilder med en Ra-værdi på 90, eller derover. Mange af vores konkurrenter, både inden for RGB og normal belysning, har en meget lavere Ra-værdi, på omkring 80, eller ofte endnu lavere end det. Farver på objekter, ansigter og meget mere, vil altså se mest naturlige ud, hvis du vælger en lyskilde fra SunFlux.

Hvad er RGB og RGBW?

Vi har nævnt RGB og RGBW nogle gange, men hvad er egentlig forskellen på de to ting? RGB står for red(rød), green(grøn) og blue(blå). Når man har LED-dioder i alle de tre farver, kan man blande dem, i forskellige ratioer, for at skabe næsten alle de eksisterende farver, som mennesker kan se. Hvis man blander de tre farver ligeligt kan man også skabe hvidt lys. Det hvide lys bliver dog ikke helt så kraftigt, og heller ikke så nøjagtigt, som hvis man havde en normal hvid LED-diode. Derfor opfandt man RGBW, her står W for “White”, eller på dansk hvid. RGBW er altså helt det samme som normal RGB, bortset fra at man også har tilføjet hvidt lys separeret fra RGB’en. Dette sikre så både en høj lysstyrke og en høj farve kvalitet.

De fleste af vores farveskiftene LED-strips er det man kalder COB LED strips. I COB-bånd er dioderne meget meget små og de sidder så tæt, at båndet ligner én lang lysende stribe, de er altså væsentligt pænere at kigge på end traditionelle LED-bånd. Vores COB-bånd har typisk mere en 500 lys dioder pr. meter. Hvilket også er med til at give dem en meget højere lumen/lystyrke end de normale LED’er. COB-bånd er kort fortalt fremtidens LED-belysning, da de er bedre end normale LED-bånd på alle punkter.