GeoCenter Møns Klint

GeoCenter Møns Klint

Geocenter Møns klint

Geocenter Møns klint, ligger få hunrede meter fra Møns klint, og er et oplevelses center for alle størrelser. Bygningen huser både aktivitetscenter, udstillinger og kantine. Selve huset er en arkitektonisk perle, der er tegnet af tegnestuen PLH arkitekter som vandt konkurrencen om at tegne et aktivitetscenter ved Møns klint. Bygningen er formet som en vinge “der er fløjet ind og landet på toppen af Møns klint”. Her er meget af bygningen gravet ind i den eksisterende bakke der var i forvejen, for at skabe et let og tilpasset indtryk. 

Udover at aktivitetscentret ligger i en flot arkitektonisk bygning, så er det også ét af Danmarks 16 videnspædagogiske aktivitetetscentre. Dette betyder at det er en statsstøttet organisation der har til formål at videreformidle således at børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige og udfordrende aktiviteter for alle sanser. Dermed bygger de bro mellem forskning og undervisning. 

Her kan du bl.a. lære om “Danmarks fødsel” og den barske natur der er i området omkring Møns klint. Alt sammen gennem spændende aktiviteter og leg.

Til et aktivitetscenter som det på Møns klint, kræves det meget forskellig belysning. Der skal være belysning til udstillingen der skal stå helt rigtigt, men sammentidig skal der være en god og normal belysning til kantinen og receptionen. 

GeoCenter Møns Klint

Belysning fra SunFlux

Som Geocenteret åbnede i 2013, fik SunFlux til opgave at levere kvalitets LED belysning til aktivitetscenteret. Her blev der leveret 3 faset skinner med tilhørende spots til montering i skinnerne, normale E27 pærer og LED bånd.

Disse tre belysnings typer skulle hver især bruges til at oplyse kantinen, butikken og vigtigst udstillingen.  

Skinne spots er uhyre gode til en mørk og dunkel udstilling, da de kun levere et kraftigt lys i et bestemt område. På denne måde kan man nemt fastholde det mørke rum, samtidig med at man har fokus på udstillinger der ellers ikke kunne ses i mørket. Dermed kan man både få stemningen, og læringen. 

 

Det kan altså betale sig at investere i LED belysning, hvis du ikke allerede har gjort det. Er du i tvivl om hvordan du skal starte din omskiftning, så tøv ej med at kontakte os. Vi sidder klar til vejledning alle hverdage. Læs mere om hvordan du kontakter os her

GeoCenter Møns Klint
GeoCenter Møns Klint
GeoCenter Møns Klint
GeoCenter Møns Klint

Mike Hjorth Andersen

belysningsekspert

Skriv et svar