Indbygningsspot

På denne side finder du et bredt udvalg af LED spots til indbygning. Alle vores indbygningsspot er godkendt til montering direkte i isolering uden brug af safebox. Mange af vores indbygningsspot er også dæmpbare så du kan tilpasse lyset til lige nøjagtig det du har behov for. LED indbygningsspots kan bruges mange steder: Køkkenet, badeværelset, stuen, i butikker og restauranter samt udendørs.

Indbygningsspots

LED indbygningsspot giver en perfekt belysning i hjemmet og kan bruges både indendørs og udendørs. LED spots fra SunFlux kan indbygges i lofter, udhæng, garager, køkken, badeværelser og andre steder, hvor der kræves en god og direkte belysning. Se hele vores store udvalg af LED spots til indbygning her, og bestil online hos SunFlux.dk allerede i dag!

 

Fordele ved LED indbygningsspots

I vores sortiment finder du kun LED indbygningsspots. LED har den fordel at de både er billigere i drift, men har også en længere holdbarhed i modsætning til halogenpærer. Typisk vil brug af LED spare dig op til 80% på elregningen.

LED pærer holder også op til fire gange så langt tid som halogenpærer. Som tommelfingerregel har LED pærer en levetid på mellem 30.000 og 50.000 timer. Dette betyder, at du ved normalt brug ikke skal bekymre dig om at udskifte dine LED pærer i 12-16 år.

Med LED lys får du altid et jævnt og ensartet lys i dit hjem. Det flimrer ikke, og giver således altid en god lysoplevelse. Derudover kan du med god samvittighed installere LED indbygningsspots i dit hjem, da de altså både er meget energi- og miljøvenlige.

LED fås i mange forskellige farvenuancer. Derfor er der rig mulighed for at du med LED pærer selv kan bestemme hvilken farve lyset skal have. Det kan være du har brug for det gyldne og varme lys, neutralt lys eller det blålige og køligere lys. Uanset farveønskning, kan du med vores dæmpbare indbygningspot altid selv justere hvilken farvenuance lyset skal have.

 

Find den rette farvenuance til indbygningsspot

Farvetemperaturen i en lyspære måles i kelvin (K). Jo højere kelvinværdien er, desto koldere og mere blåligt bliver lysets farve.

1.000 - 2.000 Kelvin: Et meget varmt lys, og derfor velegnet til indendørs hyggebelysning.

2.000 - 3.000 Kelvin: En farvenuance som svarer til solopgang, og derfor velegnet til stuelampe - igen relativ hyggebelysning.

3.000 - 4.000 Kelvin: Et naturligt hvidt lys, og er velegnet til butikker og kontormiljøer.

4.000 Kelvin og opefter: Overstiger farvetemperaturen 4.000 Kelvin bliver lyset mere blåligt. Normalt siger man at 5.000 Kelvin svarer til det samme som dagslys. Denne farvetemperatur kan være meget ideelt som arbejdsbelysning, da forskning peger på at dagslys temperaturen (5.000 kelvin) øger koncentrationen. Derudover bliver de høje kelvinværdier også brugt i pærer til lysterapi, da lyset har en positiv indvirkning på bl.a. vinterdepression.

 

Let montering af indbygningsspot til GU10

I mange installationer er det nødvendigt at kunne sætte indbygningsspots direkte op i loftets isoleringen. Det er nemt med vores produkter, da alle vores indbygningsspot er godkendt til montering direkte i isolering, uden brug af F-Hat beskyttelseskrave eller safebox og spotbox.

De fleste af SunFlux indbygningsspots er kipbare, hvilket betyder at de kan vinkles. Kipbare indbygningspots giver mulighed for at vinkle lyset og oplyse bestemte områder eller forhindre direkte belysning. Dette har den fordel, at det kan minimere blændelse og skabe den helt rette ønskede effekt.

 

Afstand mellem loftspots?

Man kan sagtens komme i tvivl om, hvor tæt LED spots skal placeres, og i det hele taget hvor mange indbygningspots der skal sættes op. Men der findes desværre ikke et præcist svar på, hvor mange der skal bruges, da det kan være forskelligt afhængigt af hvor meget lys du ønsker, samt hvilken effekt og type LED spot du vælger.

Alligevel kan det være meget rart med en smule vejledning, så du selv kan vurdere i forhold til vejledningen, hvordan du synes dine LED spots skal placeres. Se herunder for generel vejledning:

  • Ofte er der en afstand på ca. 1 til 2 meter mellem hver enkelt LED spot.
  • For at spare på installationsomkostningerne kan det være fristende at vælge en kraftig lyskilde med stor spredning. Men afhængig af den effekt du gerne vil opnå, kan lys med stor spredning virke blændende og dermed forstyrrende. Vi anbefaler derfor, at du vælger en spot med en lysspredning på ca. 40 grader og ca. 4,5Watt - Det vil for de flestes tilfælde være et fornuftigt valg af lysstyrke til indbygningsspots.

  • Ved udendørs montering ved eksempelvis udhæng og carport bør du her vælge en pære med stor lyspredning for at få god lysdækning af arealet.

  • Ved hoveddøren kan det anbefales at placere flere spots med tættere afstand over døren, for at få godt med lys ved indgangspartiet.

  • Det kan stærkt anbefales, at du ikke sætter spots op foran vinduer og glaspartier, da det kan virke generende med bl.a. genspejling.

  • Dæmpning af LED spots kan også være en god løsning til belysning som skal kunne variere i farvenuance. Hertil kan det være smart at kombinere det med en dagslys- og bevægelsessensor, for at skabe den helt rette belysning til alle tidspunkter af døgnet.

 

Du kan også læse mere om montering af indbygningspots i badeværelset, køkkenet eller udendørs her.

 

Hvilken pære skal jeg vælge til indbygningsspot?

Vi anbefaler altid at installere en GU10 pære i dine indbygningspots. Hos SunFlux er vi specialister i LED-belysning, og vi udvikler og producerer selv GU10 produkterne i høj kvalitet. Find din GU10 pære her.

 

GU10 pære

GU10 LED pærer er populære primært på grund af deres lange levetid. Som nævnt i ovenstående har LED pærer en typisk levetid på op til 12-16 år.

Derudover har GU10 pæren altså også et meget lavt strømforbrug, og er meget mere effektive end almindelige halogen- og glødepærer. Halogen- og glødepærer omdanner ofte kun 10 % af energien til lys, mens det resterende 90 % bliver til varme. Helt anderledes forholder det sig med LED-pærer. Her er varmeudviklingen minimal og energi omdannet til lys meget mere effektiv. LED pærer bruger også op til 5 gange mindre i strøm end halogen- og glødepærer. I kraft af LED GU10 pærernes lave energiforbrug er de enormt skånsomme for miljøet.

LED GU10 pæren egner sig godt til rigtig mange steder - lige fra lys i køkkenet, badeværelset, stuen, til lamper og spots i butikker, restauranter og kontorer samt til udendørs brug. Uanset hvor du vil placere dine LED indbygningsspots kan du hos SunFlux finde lige netop det design som passer til dit behov. Vi tilbyder indbygningsspot i hvid, stål, sort, kobber og messing, så det matcher rummet hvori de skal være.

 

Kontakt os

Er du i tvivl, har spørgsmål eller brug for hjælp til indbygningsspot? Så står vi klar med gode råd og vejledning, så kontakt os endelig!

Kontakt os mellem kl. 08-15 mandag til fredag på tlf.: 43 47 42 72, eller skriv til os døgnet rundt på service@sunflux.dk