LED Strips

Vi har et stort udvalg af LED strips. Vi tilbyder LED Strips i højeste kvalitet og til de fleste formål. Find blandt andet RGB LED strips, COB LED strips, UV LED lys og meget mere.

LED strips og LED bånd til indendørs og udendørs

Helt kort fortalt er LED strips selvklæbende bånd med indbyggede strømbesparende LED lys. LED Lys strips i sjove farver er noget men tit ser i moderne teenageværelser. Men båndene har mange flere anvendelsesmuligheder end bare teenageværelser. De kan bruges til alt fra dæmpet hygge belysning i stuen, til underskabs lys i køkkenet, og endda også til kraftigt arbejdslys i værkstedet.

Her hos SunFlux har vi et stort udvalg, af mange forskellige typer af LED strips. Du kan vælge mellem enten de mere almindelige og “prisvenlige” lys strips, med få SMD LED dioder, eller også kan du vælge den bedste kvalitet med COB lys strips, som har mange dioder.

De almindelige LED strips giver på grund af de adskilte dioder, en lidt “kantet” punktbelysning. COB strips giver en ensartet og mere “smooth” lysstribe. Der er selvfølgelig også “under-typer/variationer” af de 2 LED-bånds typer. Bestil online hos Sunflux i dag!

LED lys strips

LED lys strips er meget praktiske, og har på kort tid opnået en enorm popularitet, blandt mennesker fra næsten alle aldersgrupper. Lysbåndene er forholdsvis lette at montere, og på kort tid kan du få lys i skabe, reoler eller over køkkenbordet. Du kan nemt kombinere de praktiske LED’er, med det hyggelige, ved at vælg LED bånd med lysdæmpning. At have et LED-bånd med dæmpning betyder, at du kan skrue op for lysstyrken, når du har brug for et kraftigt arbejdslys og skrue ned for den igen, når der kun er behov for et dæmpet og behageligt lys.

Farvede lys bånd

Der findes også farvede LED strips. Det var højst sandsynligvis en farvet LED strip du så, sidst du gik forbi et hus med en kraftig farve strålende ud af vinduet. Men en farvet LED strip er ikke bare en farvet LED-strip, de findes nemlig virkelig mange forskelige typer og kvaliteter. Der findes nemlig både farvede LED bånd med fast farve, og bånd med skiftbare farver.

Mange af de RGB LED-bånd der bliver solgt i Danmark, er importeret meget billigt fra Kina, og er bygget i ekstremt ringe kvalitet. Man skal derfor være meget opmærksom på hvor man køber sine LED-bånd fra.

Farvede LED lysstriber er nok en af de bedste måder hvorpå man via lys, kan sætte en bestemt stemning i et rum. Man kan sætte sin LED-strip, til at lyse en varm hvid farve om aften, for at skabe en rolig hyggelig aften læsestemning. Eller man kan måske få lyset til at blinke i forskellige farver, mens man holder fest derhjemme, for at skabe endnu flere fest “vibes”. Hvis man har flere strips i samme rum, kan de forskellige farver kombineres og skabe flotte og sjove effekter.

For eksempel kan LED’erne lyse rødt og grønt samtidigt, for at skabe hyggelig julestemning. Eller måske kan man få to LED-strips til at lyse blåt og lilla i soveværelset, hvis man vil skabe en lidt anden “hyggelig” stemning. Det var lidt inspirations ideer til hvordan du kan få glæde af LED-strips. RGB LED-strips kan lyse næsten 16,7 millioner forskelige farver, så det er næsten kun fantasien der sætter grænserne, for hvordan du kan benytte LED-belysning i dit hjem.

Effektive LED lys strips

Ikke alle LED-bånds er dog skabt ens, og det er derfor vigtigt at du er opmærksom på deres strømforbrug og lysstyrke. Nogle LED-strips er nemlig lavet energisvage, og bruger derfor kun meget lidt strøm, til gengæld har de så typisk også en ret lav lystyrke. Hvilket betyder at du ikke vil få ligeså stor glæde af lyskæden, i et allerede vel oplyst rum, da solens lys vil “drukne” det farvede lys fra stripsne.

Hvis du vil have kraftige farver der tydeligt kan ses døgnet rundt, er det derfor vigtigt at du går efter en LED-strip med en høj lysstyrke. Den hurtigste måde at vurdere hvor meget en LED strip kan lyse, er ved at kigge på dens W/m værdi. Denne værdi viser hvor meget strøm den bruger pr. meter. Ikke alle LED’er er lige strøm effektive, så nogle producere mere lys pr. watt, men generelt vil et LED lysbånd med et højere strømforbrug, lyse mere end et med et lavere strømforbrug.

Trådløs styring

Hvis du nemt vil være i stand til at tænde/slukke, samt ændre lys styrken og farven på din SunFlux Led-strip, kan du tilkøbe en Zigbee 3.0 Hue Konvertibel styring. Lys kontrolleren skal opsættes mellem din LED-strip og strømforsyningen. Kontrollen kan så via ZigBee protokollen, kommunikere med Phillips hue eller andre ZigBee kompatible systemer. Så kan du justere alt på din mobiltelefon, nemmere bliver det altså ikke!

Hvis du vil garantere at dine LED-strips får en lang levetid, anbefaler vi at du monterer dem i aluminiumsskinner. LED’er slides nemlig mest hvis de bliver varme. Det er derfor at aluminiumsskinner er gode, da de sørger for at køle LED’erne ned, så du kan få glæde af dem i mange, mange år.

3 forskellige typer LED strips | Forskelle og fordele

Når du skal finde de rigtige LED strips, skal du først og fremmest vurdere, hvilken form for belysning du har brug for. Her er 3 af de mest anvendte LED strips:

  • Almindelige LED bånd
  • COB LED bånd
  • Farvede LED bånd (fx RGB strip)

De mest almindelige LED lysbånd har typisk et lille mellemrum mellem hver lysdiode, hvilket giver en flot punktbelysning. Denne type af LED strips er den mest kendte og findes i 12 V og 24 V varianter, alt efter hvor kraftigt de skal lyse.

COB – Chip On Board

COB LED strips bliver ofte betegnet som fremtidens LED belysning. På COB LED båndene sidder lysdioderne så tæt, at båndet ligner én lang lysende stribe. Mange af vores COB-bånd har mere en 500 lys dioder pr. meter. Denne type lysbånd har en høj lysstyrke, kaldet lumen, hvilket giver en god og meget ensartet belysning. Med det rigtige tilbehør kan lysstyrken selvfølgelid justeres, så det kan tilpasses dine øjnes behov, på forskellige tidspunkter.

Farvede RGB LED lys

LED med farver, kaldes ofte for RGB bånd. RGB står for red(rød), green(grøn) og blue(blå), med LED-dioder i alle de tre farver, kan man nemlig via lidt videnskab blande dem, for at lave næsten alle farver i verden. Helt ligesom den gang tilbage i folkeskolen, hvor man blandede maling i billedkunst.

RGB LED lysstrips kan skabe et flot lys, når mørket falder på. Disse LED bånd er bedst velegnet til hyggeligt baggrundslys og findes i flere forskellige farver. Hvis du ikke helt kan beslutte dig for en enkelt farve, kan du vælge et bånd, der kan skifte mellem flere forskellige farver. LED bånd med farver får også som COB bånd, hvilken giver et “blødere” lys.

LED Driver, Controller og Fjernbetjening

Hvis du vælger et traditionelt LED bånd, som for eksempel det fra SunFlux, er det essentielt at du tilføjer en LED driver eller strømforsyning. Denne driver fungerer ved at transformere spændingen ned til den korrekte mængde for båndet. For hvert LED bånd vil vi angive, hvilken type strømforsyning du skal bruge. Du kan se flere oplysninger om vores LED drivere her.

Det er muligt at dæmpe lysstyrken på alle bånd. Med en basis driver kan du simpelthen tænde og slukke for lyset via en kontakt. Hvis du allerede har en LED dæmper på din kontakt, vil denne også kunne dæmpe båndets lys.

Ønsker du, at din driver skal kunne omdanne en simpel kontakt til en lysdæmper, bør du vælge en med push-dim funktionen. Husk også at tilføje fjedre til kontakten. Hvis du vil have muligheden for at styre din driver via wifi eller smartphone, bør du vælge en med wifi-funktionalitet. Mere om vores produkter til smart styring kan findes her.

Hvis du desuden ønsker at betjene dit traditionelle LED bånd fra en smartphone, skal du tilføje en LED controller samt eventuelle nødvendige ledninger og clips. Se vores udvalg af controllere og dæmpere her. Det er også en mulighed at erhverve en fjernbetjening, som gør det muligt at styre dit LED bånd, uanset om det er af den smarte type eller ej.

Monteringsvejleding for COB Stik

Bliv klogere på LED strips, læs her: