Belysning Museer & udstillinger

Lys til museernes udstillinger af kunst og kultur

Betydningen af velovervejet belysning i museer

God og gennemtænkt belysning i museer påvirker direkte, hvordan kunst præsenteres for gæster og købere. Belysning kan være overset på nogle af de ældre museer, men i dag er det en helt central del af kunstoplevelsen. Kvaliteten af belysningen, herunder farvegengivelsen og fordelingen af farver i det spektrale farvespektrum, er afgørende for, om kunstnerens farvespil kommer korrekt frem til beskueren.

De 6 kerneelementer i museumsbelysning

  1. Farvegengivelse: Skal være Ra 90 eller bedre (museer bør altid arbejde med en høj Ra, da det indeholder flere farver)
  2. Farvetemperatur: Bør vælges baseret på udstillingens nuancer. Moderne lamper kan justere farven til udstillingen.
  3. Lysintensitet: Det er vigtigt at have tilstrækkeligt lys på kunstværkerne, uden at det går ud over levetiden af fx maleriet.
  4. Spredning af lys: Lys bør være koncentreret på kunstværkerne for at fremhæve flere detaljer, i stedet for at oplyse hele rummet.
  5. Fleksibilitet i installationen: Udstillinger skifter ofte form og placering, så belysningen skal være tilpas fleksibel.
  6. Justerbart: Lamperne bør kunne justeres ifht. lysstrålens form og styrke

SunFlux’s Belysningsløsninger til Museer

Når du besøger et museum, er det kunsten, der fanger dit blik. Men det kan den kun, hvis belysningen er korrekt. SunFlux kan designe et nyt belysningssystem, der opfylder de nyeste krav og ønsker fra store gallerier i London til museer med forskellige kunstgenrer. Vi har vores egne lamper og et bredt netværk af professionelle producenter, som besidder den seneste viden om de fem punkter, der er skitseret ovenfor.

Kontakt Os for den Perfekte Belysningsinstallation

Kontakt os for at blive guidet igennem til den perfekte belysningsinstallation.

Lær mere om lys til museer og udstillinger

Læs vores artikel om Anbefalinger for lys i museernes udstillinger