Butiksbelysning

Har du en butik? Og er du på jagt efter flottere og mere fordelagtig belysning i dine lokaler? Så kan du hos os få optimal belysning i din butik med LED. Vi har gjort LED til vores speciale, og dette gør os til en professionel forhandler og installatør af LED til blandt andet butiksbelysning. Hos SunFlux stræber vi altid efter at være konkurrencedygtige, og du finder derfor de bedste priser hos os.

LED til butiksbelysning

Hos SunFlux er vi ikke i tvivl om, at belysning af en butik gøres bedst med LED. LED er et både holdbart, økonomisk og miljøbevidst valg, og samtidig giver den rette sammensætning af LED pærer og lamper en optimal butiksbelysning.

Hvorfor vælge LED’er til butiksbelysning

Hvis din virksomhed endnu ikke har taget springet til at skifte til LED-belysning, er nu et rigtigt godt tidspunkt at gøre det. Der er nemlig virkelig mange fordele ved at udskifte den nuværende halogen belysning, med moderne LED teknologi. Belysningen i en butik tjener mange formål, og hvis i er glade for den nuværende belysning, kan det selvfølgelig være svært at sige farvel til den, uden at det vides om den nye LED belysnings løsning vil være ligeså god.
Men her i Sunflux er vi specialister i grundig og detaljeorienteret udskiftning af belysning, så du kan være helt sikker på at den nye LED-butiksbelysning, vil være mindst lige så god som den gamle! Se tidligere cases om butikker og virksomheder som vi har lavet belysning til.
Fordelene ved at skifte til LED-butiksbelysning er på ingen måde få, der er nemlig virkelig mange. Først og fremmest er lyset i en butik med til at skabe et godt arbejdsmiljø for de ansatte, samt medvirkende til at sikre gode kundeforhold. Det er derfor vigtigt at du tager din belysning meget alvorligt.
Hvis du har dårlig belysning i din butik, vil dit personale være mindre friske, og kunderne vil ikke blive ligeså tiltrukkede af varerne. Du skal altså have lys der er kraftigt nok til at markere din butikslokation og ikke mindst med til at skabe opmærksomhed. Nysgerrige blikke tiltrækkes nemlig af god belysning på fremhævende produkter, og dermed er den rette belysning essentiel for butikkens succes.

Energibesparelser og klima

Den primære fordel specifikt ved LED-butiksbelysning, er deres høje strøm/lys effektivitet. En god LED-pære kan komme helt ned på at lyse det samme som en standard pære, for kun 20% af strømmen. Der er mange direkte og indirekte fordele ved det lavere strømforbrug. Hvis dit firma har en vision om at være CO2 neutrale, eller bare gerne vil gøre en smule for at hjælpe med at sikre vores fælles miljø, er LED-pærer en rigtig god start. LED pære er nemlig skyld i meget mindre CO2 på grund af deres effektivt, derudover kan en LED-pære holde sig velfungerende i rigtig mange år, hvilket betyder at man ikke skal udskifte dem nær så ofte som traditionel belysning, ydermere er dette også med til at sikre mindre mængder af elektronisk affald.

Energibesparelser økonomisk

Så er der selvfølgelig også den mere direkte fordel, i dét at du får en væsentligt reduceret elregning. Hvis du skifter alle dine lyskilder ud med LED’er, kan du altså spare op mod 80 til 90 procent, af den mængde du normalt betaler for lys. Selvom man måske går og tænker at lys jo bare er lys, så er det altså en meget stor mængde penge der kan spares. Vi ved godt at LED’er kan virke dyre, og at det kan føles som en meget stor investering at rode sig ud i. Med med de høje elpriser vi har nu om dage, kan det på ingen måde betale sig, ikke at skifte til LED’er så hurtigt som muligt. Selvom de er dyre at købe, kan du med de store strømbesparelser, tjene pengene ind igen på blot 4-5 måneder. Tiden og beregningerne kan selvfølgelig variere, men du kan kontakte os, hvis du vil have hjælp til at finde frem til hvor meget du kan spare.

Bedre indeklima

Det lavere strømforbrug har også endnu en positiv side, dette er dog en side der hyppigt bliver overset. Det reducerede strømforbrug resultere nemlig i et gevaldigt nedsat varmeudledning. Hvilket betyder at temperaturen i din butik vil falde til et mere behageligt niveau, og du derfor ikke vil behøver at benytte nær så meget aircon.

Helt i toppen farvekvalitet!

Men det er faktisk ikke kun det lave strømforbrug og den høje lysstyrke der kan være til gavn. Vores LED’er har nemlig en maget høj lyskvalitet, nemlig typisk en cri/Ra værdi på omkring 90-95 eller derover. Dette er en meget stor fordel, hvis du prøver på at sælge og eller producere ting. Hvis din butik bruger lysstofrør som primær belysning, kan det være en ekstra god ide, at skifte til LED-belysning fra SunFlux. Lysstofrør giver nemlig på grund af deres lave lav farvegengivelse et forholdsvist “fladt” lys, det betyder at de fleste farver vil se mindre mættede og mere kedelige ud. Af den grund vil typisk de organiske farver være falmede. Derfor vil ting som hud, træ, mad, tøj, sko og andre tekstile være mindre pæne og farverige, og på den måde ikke nær så iøjnefaldende for kunden, hvilket kan ende i et formindsket salg. Butikker med lysstofrør bør derfor være særligt opmærksomme på at få skiftet til SunFlux LED belysning med høj farvegengivelse.

Typer af LED-butiksbelysning

Vi har mange forskellige slags LED-butiksbelysning. Men hvilken type der egner sig bedst til dig, kommer selvfølgelig meget an på størrelsen af din butik, din lofttype og hvilken stemning du vil have.

Skinnespots

Skinnespots er en af vores mest alsidige butiksbelysningstyper, og de kan anvendes i næsten alle størrelses butikker, derudover fås de i flere forskelige lysstyrker, lys temperaturen og i enten sort eller hvid, der findes altså et skinnespot der er helt perfekt til din butik!
Skinnespots fås i to forskellige typer 1-faset og 3-faset. Til butikker anbefaler vi 3-fasede skinnespots. Fordelen ved tre fasede skinnespots er at man kan tænde og slukke for nogle af spotsne, uden af slukke for dem alle. Man indstiller altså en lampe til at være på enten første, anden eller tredje-fase, derefter kan man så tænde og slukke for de forskellige faser individuelt.
Skinne spots er monteret på skinner og det er også gennem skinnen at de får deres strøm, du behøver derfor ikke at føre ledninger til hver eneste spot, men i stedet udelukkende ti skinnerne. Det betyder at det er meget nemt at rykke spotsne rundt i butikken, der hvor der er mest behov for belysning.
Spotsne er monteret på skinnerne med en lille arm som kan drejes og vinkles, hvilket gør det muligt for dig at bruge dine spots som fremhævnings belysning. Du kan altså pege et eller flere spots med et specifikt produkt, hvis du gerne vil skabe mere opmærksomhed omkring dem. Du kan også blot sigte dem lidt forskeligt rundt, for at skabe en kraftig men stadigvæk smuk og jævn belysning.

Indbygningspots

Indbygningsspot eller “downlights” er meget praktiske i små eller lave lokaler. Indbygningsspots bliver nemlig byget ind i loftet, hvilket betyder at de ikke fylder noget i din butik, de er altså ikke ligesom pendellamper, hvor dig og dine kunder, kan risikere at slå hovedet ind i dem, hvis de hænger for lavt.
Derudover er indbygningspots også meget diskrete. Fordi de bare sidder i loftet som en diskret lyskilde uden pynt, stjæler de ikke noget opmærksomhed fra kunderne. Alt kundernes opmærksomhed og koncentration vil altså hælde mod det lamperne oplyser, og ikke lampen selv.

Pendellamper

Pendel lamper kan være smarte i butikker med højt til loftet. Her på siden sælger vi blandt andet smukke Capelo designerlamper fra den danske designer Flemming Agger. Vores Capelo lamper er fantastiske til at få butikker til at se endnu mere moderne og stilede ud. Desuden er de lavet i genbrugs metal fra Holland, så vi kan hjælpe endnu mere med at stoppe ressourcespild.

LED-paneler

LED paneler kan, ligesom indbygningsspots, være ekstremt praktiske som butiksbelysning, hvis du ikke har højt til loftet. Men de er til gengæld også smarte i mange andre sammenhænge, der er nemlig flere forskellige måder at montere dem på. Man kan både sætte dem op på den klassiske måde hvor de erstatter et typisk loft-element eller Troltekt. Eller også kan man montere dem ved at hænge dem ned fra loftet med enten wires eller kæder.
Led-paneler har et meget jævnt lys, som selvom det er kraftig og kan oplyse et stort areal, slet ikke blænder dem der kigger på det. Dette er praktisk i en butik da det skaber et bedre arbejdsmiljø for ansatte, med en lavere risiko for lys inducerede hovedpiner. Derudover kan det også lyse varerne op på en jævn og smuk måde.

Kontakt

Er du i tvivl, har spørgsmål eller brug for hjælp? Så står vi klar med gode råd og vejledning, så kontakt os endelig!