Lysdæmper til LED

Her finder du den bedste måde at kontrollere din LED belysning med kontrollere og lysdæmpere, der er udviklet specifikt til LED belysning.

Lysdæmper – manuelle og trådløse

Kender du det, det er aften, du er lidt træt og du er snart på vej i seng, men desværre er din lampe så kraftig, at den nærmest blinder dig, men du er nødt til at have den tændt, da det jo bliver helt mørkt hvis du slukker den? Hvis du kan relatere til dette er en lysdæmper det helt perfekte produkt, til at gøre din hverdag-oplevelse lidt lysere(og mørkere).

Med en lysdæmper kan du nemlig justere lysstyrken på din LED-lyskilde, så kan du få den helt perfekte belysning! Vi har mange forskelige typer af lysdæmpere i vores sortiment. Super Kvalitets LED lysdæmper for 230V LED pærer, LED spot – LED lysbånd og LED skinner.

Lysdæmpere er en super lækker måde at kontrollere, og regulere på din LED belysning. Lysdæmperne fra SunFlux kommer både som trådløse og manuelle versioner, så du kan få dig den type der passer netop til dit projekt eller hus. Inden du køber en lysdæmper, er det vigtigt at den understøtter den korrekte spænding. Dobbelttjek derfor altid at dæmperen har den rigtige V(volt) værdi, altså en der overlapper, eller er det samme som lyskildens.

Med lysdæmpere fra SunFlux kan du få netop den lysstyrke du ønsker. Dette sker altid i 100% flydende overgange.

Typiske spørgsmål til lysdæmpere eller “dimmers”| FAQ

 1. Skal man have en elektriker til at installere lysdæmper?
  • Det simple svar er nej, det behøver du faktisk ikke. Privat personer må gerne selv montere/udskifte indendørs stikkontakter, afbrydere og lysdæmpere. Husk dog altid at slukke for alt strømmen via din el-tavle eller hovedafbryder, før du går i gang med at rode med elektricitet. Hvis du er nervøs eller usikker på at gøre det selv, er det selvfølgelig altid en mulighed at få hjælp fra en elektriker.
 2. Hvordan fungere lysdæmpere?
  • Det er ikke nødvendigt at forstå alt teknikken i en lysdæmper for at få glæde af den, men helt kort fortalt kan dæmperen elektronisk regulere strøm spænding i din LED-lyskilde. Dette vil så justere mængden af lys, en lavere spænding, giver lavere lysstyrke.
 3. Kan jeg bruge min gamle lys dæmper til min nye LED-pærer.
  • Nej, gamle lysdæmpere designet til halogen og glødepærer belysning virker ikke til LED-pærer.
 4. Virker lysdæmpere fra SunFlux til LED’er?
  • Ja, alle vores dæmpere er beregnede til LED-belysning.
 5. Kan lysdæmpere bruges på alle sags pære.
  • Nej, det kan de desværre ikke. Vores lysdæmpere er kun til LED’er og virker derfor ikke til Halogenpærer, sparepærer, lysrør osv.

Gør det selv installationsguide til vægmonteret lysdæmper

Der er i Danmark mange typer af elinstallationer der skal laves af elektrikere, og altså derfor er forbudte for privat personer selv af fortage sig. Men heldigvis må privat personer gerne selv montere/udskifte deres indendørs stikkontakter og afbrydere med LED-lysdæmpere.

 • Step 1. Frakobl/sluk for alt strømmen

For din egen sikkerhed, er det meget vigtigt at der ikke er tilsluttet strøm til stikkontakten, når du skal pille ved den. Det kan resultere i alvorlig skade, eller værre, hvis du ikke er forsigtig og slukker strømmen. Sørg derfor altid for at slukke strømmen via din din el-tavle eller hovedafbryder, før du går i gang med at skifte indendørs stikkontakter eller afbrydere ud med lysdæmpere.

 • Step 2. Åben stikkontakten op

Nu er det blevet tid til at fjerne stikkontaktens tangenter, altså selve de “knapper” som man klikker på. Hvis din kontakt har synlige skruer, skal disse først skrues ud. Derefter skal tangenterne vippes ud af kontakten, dette gøres ved at indsætte en skruetrækker under dem, fra enten højre eller venstre side, og så kan du via skruetrækkeren blot vippe/løfte tangenterne af.

 • Step 3. Kontakten fjernes fra rammen

Skru resten af de skruer der holde kontakten fast ud, og Af-monter derefter stikkontakten. Du kan med fordel notere eller tage billeder af hvordan ledningerne sidder, så du nemmere kan samle det igen.

 • Step 4. Afmontér og sæt på plads

Det er nu tid til at fjerne ledningerne fra afbryderen. Du begynder ved at trykke på udløserknappen på de klemmer, der holder ledningerne på plads i afbryderen. Du kan nu hive ledningerne ud af afbryderen, og derefter fjerne den.

 • Step 5. Indsæt lysdæmper

Indsæt nu din nye lysdæmper fra SunFlux i kontakt-rammen.

 • Step 6. Monter ledningerne i lysdæmperen

Dette step minder meget op step 4, bare omvendt. Det er nemlig blevet tid til at montere ledningerne i lysdæmperen. Du kan forbinde ledningerne til lysdæmperen, ved at trykke på ledningsklemmerne i lysdæmperen, og derefter det så simpelt som at stikke ledningerne ind i deres angivne huller. Dobbelt tjek derefter, at ledningerne er monteret ordenligt, og ikke sidder løst. Du er næsten færdig nu, du mangler blot at trykke det hele på plads så det sidder stabilt, og så selvfølgelig at skru alle skruerne fast, så lysdæmperen ikke risikere at falde ud. Gør derfor dette, men være opmærksom på ikke at overspænde lysdæmper skruerne.

 • Step 7. Klar til brug og tænd

Afdækningen sættes nu på og trykkes fast. Du kan nu tænde for strømmen igen, og hvis alt er gjort korrekt, vil du være i stand til at nyde hvordan du med en lysdæmper kan skåne dine øjne!

Mangler du også en lampe at have din pærer i? Så kan vi anbefaler dig at undersøge vores store sortiment af smukke Cappello lamper designet af designer Flemming Agger