Vertical Farming

Alt i belysning til vertical farming. Gro så højt du vil, i så mange lag du vil.

Navn (A-Z)
BioPower B - Calcium Plus plantetilskud BioPower B - Calcium Plus plantetilskud
26064
 
Kr 79,00 / L inkl. moms
Kr 63,20 ekskl. moms
Grolys - SunLight LED grolys 840Watt full spectrum lampe Grolys - SunLight LED grolys 840Watt full spectrum lampe
03430
 
Kr 9.995,00 / stk inkl. moms
Kr 7.996,00 ekskl. moms
Plantespirelys LED-bånd Royal Blå | 12W/m | 12V Plantespirelys LED-bånd Royal Blå | 12W/m | 12V
02029
 
Kr 149,00 / stk inkl. moms
Kr 119,20 ekskl. moms
SunLight Pro-Gro T8 vækstarmatur 20Watt 90cm SunLight Pro-Gro T8 vækstarmatur 20Watt 90cm
26069
 
Kr 425,00 / stk inkl. moms
Kr 340,00 ekskl. moms
SunLight Pro-Gro T8 vækstarmatur 22Watt 120cm, ver. 3.0 SunLight Pro-Gro T8 vækstarmatur 22Watt 120cm, ver. 3.0
26070
 
Kr 449,00 / stk inkl. moms
Kr 359,20 ekskl. moms
SunLight Pro-Gro T8 vækstlys armatur 60cm SunLight Pro-Gro T8 vækstlys armatur 60cm
26074
 
Kr 299,00 / stk inkl. moms
Kr 239,20 ekskl. moms
Undervanding bakker for Standart QuickPot såbakker Undervanding bakker for Standart QuickPot såbakker
28047
 
Kr 59,00 / stk inkl. moms
Kr 47,20 ekskl. moms
Undervandings bakker for QuickPot Danish såbakker Undervandings bakker for QuickPot Danish såbakker
28048
 
Kr 49,95 / stk inkl. moms
Kr 39,96 ekskl. moms
Vækstlys 800Watt fuldt spektrum 3-ch cannabis Vækstlys 800Watt fuldt spektrum 3-ch cannabis
26077
 
Kr 11.160,00 / stk inkl. moms
Kr 8.928,00 ekskl. moms
Viser 1 til 9 af 9

Hvad er Vertical farming?

Kort fortalt er vertical farming fremtiden!

I denne verden præget af en større og større grad af urbanisering, er den nye landbrugs teknologi vertikal farming en af vores bedste værn mod klimaforandring og global opvarmning. Vertical farming fungere ved at dyrke planter helt uden jord og naturligt lys, i høje reoler, dette tillader at man kan stable flere lag af planter oven på hindanden. På den måde kan et stort vertikal farming anlæg i en lagerbygning, årligt producere grøntsager der svare til op mod flere hundrede markers produktion.

Vertikal farming landbrugs metoden har stort potentiale til at forsyne verdens storbyer, med lokalt producerede fødevarer. Da vertikal farming typisk forgår hydroponisk og med kunstigt lys, kan de producere grøntsager hele året rundt, det betyder altså at byerne kan nyde grøntsager, selvom de ikke er i sæson, uden grøntsagerne behøver at blive importeret, med CO2 udledende køretøjer, fra sydlige lande. Derudover bruger typiske 14-etages hydroponiske vertikale farme, cirka 250 gange mindre plads, end hvis den samme mængde mad skulle dyrkes på en mark. Det giver altså meget mere plads til skov og natur!

En anden miljømæssig fordel er nede på den lokale skala. I det konventionelle landbrug bliver der ofte vandet, gødet, og sprøjtet med sprøjtemidler. Meget af dette vil desværre gå til spilde og finde vej ned i undergrunden, hvilket skader grundvandet, vandløb og alt det lokale fauna. Dette er der dog ingen risiko for, når man dyrker via vertikal farming. I vertikal farming bliver vand og gødning, nemlig normalt recirkuleret rundt i systemet, uden der går en eneste dråbe til spilde. Store lagerhals vertical-farming firmaer, som for eksempelvis nordic harvest i Taastrup, bruger altså næsten 250 gange mindre vand, end en normal landmand ville gøre for samme mængde mad. Ydermere er varehusene helt sterile områder, og sprøjtegift er derfor fuldt ud unødvendigt. 

Disse fordele ved vertikal farming gælder dog primært større erhvervs projekter. Men du kan faktiske også selv nyde mange af goderne ved vertikal farming, hvis du begynder at dyrke til dit eget grøntsags forbrug som privat person. Hvis du blot dedikere en enkelt reol i din lejlighed til vertikal farming, enten med hydroponisk grøntsager eller måske mikrogrønt, kan du nemt dyrke nok, til at dække en stor del af det forbrug, som du ellers ville skulle have indkøbt.

Hvis det skal give nogen økonomisk mening for dig, at dyrke grønsager indendørs som vertikal farming, er det vigtigt at du grundigt overvejer dit valg af lyskilde/vækstlys. Din lyskilde skal helst være et strømeffektivt LED-vækstlys, da mindre strøm effektive lyskilder, bruger rigtigt meget strøm, og derfor kan ende op med at hæve din elregning, mere end du sparer på dine grøntsags indkøb. Men hvis du køber et vækstlys herfra SunFlux, kan du vide dig sikker på at de alle er baseret på energieffektiv LED teknologi.

Det er dog ikke kun det økonomiske der er det fede ved at dyrke grøntsager hydroponisk i etager. Vores erfaring siger nemlig at hjemmedyrkede friske grøntsmager, bare smager langt bedre, end de dagsgamle grøntsager fra fugt og grønt afdelinger rundt om i landet. Dette kan selvfølgelig bare være placebo, men vi mener altså virkelig at det giver en helt speciel følelse, når man spiser mad men selv har dyrket fra frø til fuldvoksen plante! 

Hvis du beslutter dig for at gå i gang er det vigtigt at du gøder dine hydroponiske planter. Hydroponiske dyrkning af planter fungere ved at erstatte jorden med vand, og lade rødderne frit gro i vandet. Men det skal pointeres at der ikke er nogle næringsstoffer i normalt hanevand, og du bør derfor altid gøde det, da dine planter ellers ikke vil kunne yde ordentlig vækst. Vi anbefaler altid flydende gødning fra den danske producent BIG plant science.

Du er altid velkommen til at kontakt os for lamper til dit projekt. SunFlux kan producer lamper til alle projekter med vertikal farming som mål.

Kontakt

Er du i tvivl, har spørgsmål eller brug for hjælp? Så står vi klar med gode råd og vejledning, så kontakt os endelig!

Salg til erhverv

kontakt os for mængderabat ved erhvervs køb