LED Indbygningsspot til badeværelse

Når man skal installere lys, herunder LED indbygningsspot til badeværelset, skal man have øje for både at have et godt arbejdslys, men samtidig også en belysning, som kan afspejle hygge. Badeværelset er ydermere det rum i boligen, man skal være allermest varsom med, når man har med elektriske installationer at gøre.

God lysfordeling og høj RA-værdi

Med LED indbygningsspot til badeværelset får man en god jævn fordeling af lyset i hele rummet. Et badeværelse må gerne være godt oplyst med et stærkt lys. Det er en god ide at vælge at montere ekstra spots over spejlet, for at sikre et godt arbejdslys.

Her er det vigtigt at man vælger spots med en god lyskvalitet, helst med høj en RA-værdi omkring 95. Så bliver det meget nemmere at få lagt make-up'en rigtigt. Ens hudfarve kan også virke udtryksløs og uden naturlig kulør hvis RA-værdien er laver. Derfor er det værd at nævne at alle SunFlux indbygningsspots har en RA-værdi på mellem 95-98, også indbygningsspot til badeværelse og vådrum. RA-værdien fortæller hvorgodt lyset gengiver farverne, jo højere tal (0-100%), jo klare er farverne, og jo bedre er kontrasterne.

Æblerne herunder viser meget godt hvad RA-værdine gør for farverne:

Dæmp lyset og skab hygge på badeværelset

Det er vigtigt med et godt kraftigt lys på badeværelset, men mindst lige så rart er det, at kunne skabe en stemning. Dette kan gøres med dæmpbare spots, eksempelvis denne her
GU10 med 3000k. Så kan du slappe helt af i hyggelige omgivelser, hvad enten det er et varmt karbad eller afstresning efter en lang arbejdsdag, så kan du dæmpe SunFlux spots til den ønskede lysstyrke fra 0-100%.

Når man taler om dæmpning er der faktisk forskel på hvordan, at dæmpningen rent teknisk fungerer samt hvordan, den opleves. Med de gamle glødepærer fik man en lækker, dæmpet belysning med en hyggelig og indbydende tone. Med LED har man i lang tid måtte nøjes med en knap så hyggelig lysdæmpning, hvor lyset beholdt den lidt kolde farve hele vejen ned gennem dæmpningen.

Hos SunFlux tilbyder vi en række LED pærer med en funktion, som kaldes dim to warm, soft tone, dim tone eller warm glow, som gør at LED pæren dæmper ned til en flot, varm, hvid til varm gul farve, så du igen kan få en hyggelig, dæmpet belysning - også med LED.

Fordele ved indbygningsspots på badeværelset

    • Lav indbygningshøjde, kun 67mm højt armatur
    • Passer til alle standard GU10 LED pærer, også de dæmpbare
    • IP44 - kan bruges over alt på badeværelset, også i brusekabinen
    • Skjult fjedermontage af lyskilder, giver et flotter spot, også når den er slukket
    • Kan fås i både mat hvid og børstet aluminiums front
    • Sløjfebar montageboks til hele 5-leder kabel, giver mulighed for hele 3 grupper på samme tænding
    • SunFlux indbygningslampen må installeres direkte i isoleringen og brandbare materialer
    • Hurtig og simpel at montere med skrueben eller fjedre i loftet

Vådrumszone og retningslinjer

Elektricitet og vand er selvfølgelig noget man skal sørge for at holde adskildt. Derfor er der også opstillet en række officielle regler og retningslinjer man skal følge, også når der skal monteres LED indbygningsspot til badeværelse. Her opererer man med IP tætningsklasser. Et LED indbygningsspot til badeværelset skal være minimum IP44, hvis det placeres mere end 2,25 m. fra en direkte vandtilførsel, eks. bruser eller håndvaskarmatur. Indbygningsspots i loftet, som er placeret længere væk end 2,25 m. skal være min. IP20.
Sikkerhedsstyrrelsen har lavet nogle guides til hvordan man sikkert og enkelt forholder sig til retningslinjerne. De kan findes her: Elektrisk materiel i badeværelser og elektriske installationer i badeværelser.

 

Loftshøjde og zoner

Loftshøjden er vigtig ved valg af belysning til badeværelset, da der er særlige regler for montering af lys, hvis loftshøjden er under 2,25 m. Et badeværelse udgør en særlig udfordring for LED indbygningsspot og lamper, da der inddeles i forskellige zoner alt efter, hvor langt spotsene sidder fra håndvasken, brusenichen, badekaret m.f.

 • Zone 0 - min. IP67 = Det indre af badekarret, jacuzzien eller brusenichen.
 • Zone 1 - min. IP44 = Området ovenover badet eller håndvaskarmaturet, op til en højde af 2,25 m fra gulvet (kun 12V spots/lamper, transformeren sættes i Zone 3)
 • Zone 2 - min. IP44 = Området skal ses som en del af et lodret plan, 0,6 m uden for område 1, samt fra gulvet og det vandrette plan min. 2,25 cm over gulvet. Området over håndvaske, indenfor en radius af 60 cm, anses derfor også som tilhørende område 2.
 • Zone 3 - min. IP20 = Alle andre områder i vådrum, der ikke kan anses for værende område 0, 1 eller 2.

Stort udvalg

Hos SunFlux har vi et stort sortiment af LED spots til badeværelset. Spotsene er IP44 godkendte så de tåler påvirkning fra vandsprøjt og støv. De har alle en RA-værdi på 95-97, hvilket giver en meget naturlig gengivelse af farver, så din hud kommer til at fremstå med en flot varm glød. Du kan se hele sortimentet ved at klikke her.

Sidder du alligevel med nogle spørsmål, så er du mere end velkommen til at kontakte os på mail eller telefon - Vi glæder os til at høre fra dig!