Citrontræer og overvintring

I en tid, hvor COVID-19 har begrænset vores rejsemuligheder, har mange søgt at bringe sydens varme og eksotiske stemning hjem. En populær metode har været at dyrke citrontræer og andre eksotiske planter. Disse sydlandske træer tilføjer skønhed og atmosfære til vores hjem, men de kræver særlig opmærksomhed, især når vinteren nærmer sig.

Hvorfor Citrontræer?

Citrontræer er naturligt vant til sydens varme. I Danmark nyder de godt af sommerens lys og varme, men hvad gør man, når kulden sætter ind?

3 Overvintringsstrategier for Dit Citrontræ

  1. Planteskole Overvintring: Overvej at lade dit citrontræ overvintre hos en planteskole med specialiserede drivhuse. Hvis du har plads, kan du også investere i dit eget drivhus, især hvis du har større træer. Husk at lufte ud regelmæssigt for at forhindre overdreven fugtighed.
  2. Indendørs Overvintring: Find et sted i dit hjem med god belysning og en stabil temperatur på 5-10°C. Overvej at bruge SunFlux Sunlight LED vækstlampe for at sikre tilstrækkeligt lys.
  3. Udendørs Overvintring: Dette er en udfordring i Danmark på grund af de lave vintertemperaturer. Men hvis du har et beskyttet område med temperaturer mellem 16-20°C, kan det være en mulighed.

Hvorfor falder bladene af mit citrontræ?

Bladfald kan skyldes temperaturudsving, hvor træets top er varmere end rødderne. For at forhindre dette, isoler bunden af træet og overvej at bruge SunFlux store varmemåtte for at holde rødderne varme.