A.P Møller-Mærsk, Esplanaden

A.P Møller Mærsk

Mærsk er verdens anden største rederi, og Danmarks største firma, målt på indkomst. Mærsk sender og levere alt til vand, til lands og i luften, men særligt fokusere de på deres flåde bestående af over 300 skibe. Selvom Mærsk er 100% dansk, så operer koncernen alligevel i over 130 lande, og desuden har de kontorer i 100 lande. I norden er Mærsk kun overgået af ét firma, ellers er det, det største firma i norden. Udover logistik, så har Mærsk også mange andre områder de operere i.

Siden 1979 har Mærsk haft hovedkontor på adressen Esplanaden 50, altså midt i København. Hovedkontoret er bygget specielt til virksomheden, og er denne dag i dag (2022) stadig deres hovedkontor. 

I en bygning som den Mærsk har hovedkontor i, skal der en del belysning til, især i vinterhalvåret. Derfor fik SunFlux til opgave at udskifte deres gamle belysning, med ny LED belysning.

Interessen for LED, kom i samarbejde med DONG (Nu Ørsted), da de var leverandører af el til Mærsk. Her ville DONG gerne have en energibesparelse på deres store kunder, og derfor skulle Mærsk gennemgås for at finde steder hvor man kunne spare på energien. Hertil blev der udskiftet utallig halogen belysning i Mærsks reception, og i en tillægsbygning på Esplanaden 19. I tillægsbygningen skulle der indrettes kontorer fra bunden, og dermed kom der LED belysning i alle kontoer. 

Udskiftningen af gammel belysning var alt fra LED paneler i receptionen, til pærer i skrivebordslamper og til belysning i opgange. Alt belysning i SunFlux ansvarsområde under denne opgave, blev udskiftet til LED.