Din Tøjmand i Bagsværd

Din Tøjmand i Bagsværd

Din Tøjmand er en butikskæde der specialisere sig i salg af herretøj. Butikskæden består af ca. 29 butikker rundt i hele landet. Butikken blev grundlagt allerede tilbage i 1929, dog under et andet navn. Deres butik i Bagsværd er den ældste butik i hele Bagsværd, og ligger i dag centralt i Bagsværd centeret. I deres katalog har de alt det herretøj man kunne have brug for fra mange kendte mærker, og deres egne mærker. 

I dag er Jesper den 4. ejer af butikken i Bagsværd, og sammen med hans team står de, i dag, i flotte oplyste lokaler. 

Miljøministeriet "Valg af el-pære"

Samarbejdet mellem SunFlux og Din Tøjmand Bagsværd

I 2019 startede SunFlux et samarbejde med El-installatør Jan Falk fra AVconnect Aps. Samarbejdet gik på at udskifte gamle lyskilder og armaturer til SunFlux's LED belysning. 

LED paneler

I loftet var der før samarbejdet lysstofrør med tilhørende spoler. Disse er blevet udskiftet til LED paneler fra SunFlux, som kommer med en række fordele fermfor lysstofrør. 

Lysstofrør kan give et godt lys, dog er levetiden relativ kort sammenlignet med LED panelernes levetid. Derudover indeholder lysstofrør også kviksølv, som både er miljø og sundhedsskadeligt. 

Den helt store forskel ligger dog i forbruget hos de to forskellige lyskilder. De lysstofrør der var i butikken havde et forbrug på 86W, pr. rør. Det vil sige at alene på lysstofrørene havde butikken et forbrug på 4 x 86W = 344W

Det vil sige at butikken brugte omkring 3.800 kr/år, ved tændt lys i 8 timer dagligt, ved 3,8 kr/kWh. 

Efter udskiftningen til LED paneler fra SunFlux, blev denne omkostning reduceret merkant:

LED panelet fra SunFlux har et forbrug på 40W, altså under halvdelen af de gamle lysstofrør

Med de ny LED paneler har butikken nu et forbrug på 160W for de 4 paneler. 

Det betyder at deres nye omkostninger på el, er reduceret til kun ca. 1800 kr, pr. armatur!

 

Butikken har altså ved kun at udskifte 4 lysstofrør til LED paneler haft en årlig besparelse på 2000 kr.

LED downlights

Udover at der blev udskiftet lysstofrør, fik butikken også udskiftet deres downlights, til SunFlux LED kipbar loftspots (03191).

De gamle loftspots var udstyret med HDI metalhalogenpærer, som sammen med deres spole i alt havde et forbrug på 88W, pr. spot. Disse loftspots blev udskiftet til SunFlux LED kipbar loftspots som har et forbrug på bare 40W, altså over 50% reduceret elforbrug. 

Før udskiftningen brugte butikken dermed omkring 980 kr/år på bare et enkelt spot, ved tændt lys i 8 timer dagligt, ved 3,8 kr/kWh.

På bare et enkelt loftpot, har butikken derfor sparet ca. 540 kr årligt. 

Det samlede resultat

Udover at butikken har sparet store summer på deres elforbrug, så har LED belysningen også været med til at opløfte butikkens udstråling. Den ny installeret belysning har nemlig også en højere farvegengivelse end den tidligere belysning. Farvegengivelsen er steget fra 80% til 95% hvilket giver kunder bedre mulighed for at se tøjets naturlige farver. 

Efter samarbejdet har både kunder og ansatte i Din Tøjmand Bagsværd udtrykt stor tilfredshed da den nye belysning er flikker frit, og helt stille. 

 

Din Tøjmand Bagsværd med lys fra SunFlux

Butiksbelysning generelt

I en tøjbutik som tøjeksperten, er det yderst vigtigt at kunne vise sine produkter frem på en god måde. Hertil er det vigtigt at produkterne ikke fremvises så de udstår anderledes end de er. Med dette menes der at farvegengivelsen på pæren skal være høj, da det ellers kan fremstille produktet anderledes end når kunden benytter tøjet i en anden belysning. LED-belysning spiller derfor en yderst vigtig rolle indenfor modeverdenen. 

Udover at det er vigtigt ikke at forvrænge de naturlige farver i tøjet, så kan LED-belysning også spille en stor rolle i hvordan den enkelte butik vælger at fremvise sine produkter. LED-belysning giver ufattelig mange muligheder til hvordan man kan oplyse sine lokaler, og dermed også hvilken stemning man ønsker i sine lokaler. Stemningen i butikken er nemlig helt essentiel, da man som kunde ikke kun husker sin oplevelse i butikken baseret på produkterne. Som kunde oplever man butikken med alle sine sanser, og det er derfor vigtigt at belysningen afspejler samme stemning som produkterne. 

Stemningen sættes hurtigt hvis man f.eks. vælger at fremhæve bestemte produkter med spotbelysning. Her kan man med spots fra SunFlux fremhæve sine produkter på mange forskellige måder. Ved at placere produkter i et spot, tiltrækker de kundernes opmærksomhed, fremfor hvis butikken havde en mere generel belysning. Ved spots har man også mulighed for at skabe gode kontraster i butikkens fermførelse. Som før nævnt er alle sanser i spil når der handles i butikker. Spotbelysning giver altså den mulighed at fange kundernes fokus, og dermed kan man virkelig få fermvist bestemte produkter som man ønsker. 

Selvom det er vigtigt at fremhæve sine produkter i spotlyset, så er det også vigtigt at have en generel belysning af lokalet. For uden den generelle belysning i loftet, vil butikken hurtigt få en dyster stemning, fremfor en behagelig stemning. Her kan LED paneler i loftet give en god belysning, da de ikke blænder, og giver en god bred belysning. Se evt. vores udvalg af butiksbelysning.

Fokus og stemning gør meget for salget i en forretning. Ved at have høje kontraster fremhæver man ikke bare tøjet, man gør butikken spændende og interessant. På denne måde får man nemmere forbipasserende til at stoppe op, og komme ind i butikken. 

Alt efter hvad man sælger kan man tilpasse sin belysning. Er det f.eks. sko man sælger, er det vigtigt at have belysning ved gulvet, som kan oplyse de sko som kunden prøver. De fleste LED pærer og spots er ligeledes dæmpbare, hvilket gør det muligt at have en dynamisk belysning i ens butik. 

Fordele ved LED-belysning i butikker

  1. Den helt store fordel ved LED-belysning, er at det har et meget mindre energiforbrug end de traditionelle glødepærer eller halogenpærer. Med LED lys kan man nemlig spare helt op til 50% på sin elregning. Sammen med det lavere energiforbrug er der en sidegevinst ved at det ligeledes reducere sin udledning af CO².
  2. LED pærer og spots producere heller ikke ligeså meget varme som de traditionelle pærer, hvilket gør dem perfekte til belysning af f.eks. chokolade, som ikke må smelte i butikken.  
  3. LED pærer holder generelt længere, hvilket gør at de skal udskiftes meget mindre end de traditionelle pærer. Dette er også med til at nedbringe omkostningerne ved ens belysning. 
  4. LED har en bedre farvegengivelse (Ra) og en bedre farvetemperatur (Målt i Kelvin).

Se flere fordele på Miljøstyrelsens hjemmeside

 

Din Tøjmand Bagsværd med lys fra SunFlux