TGI Fridays Oslo

TGI Fridays

Thank god it's friday er en amerikansk restaurantkæde der primært tilbyder burger og "casual dining". Restauranten operer i 55 lande, og stammer helt tilbage fra 1965. Udover at være en restaurant, er TGI Fridays også en sports bar, der sælger alkoholiske drikke. 

Siden den første restaurant åbnede i New York, var formålet at tiltrække både mænd og kvinder til stedet. Hertil måtte indretningen og stemingen appellere til begge køn. 

I 2018 skulle denne helt bestemte stemning opfriskes med ny belysning i TGI Fridays' to restauranter i Norge, nemlig i Bergen og i Oslo. Dermed blev SunFlux en del af et stører projekt hvor to amerikansk inspirerede restauranter skulle indrettes.

Den specielle stemning

I en hyggelig restaurant og bar, skal der være en helt speciel stemning, som belysningen kan hjælpe meget på. Til restauranten var det et ønske at have yderst lave farvetemperature på 2100K, hvilket er med til at give den hyggelige og komfortable stemning. Derudover blev der arbejdet tæt sammen med indretningsarkitekter fra bico.no og gunnerdue til at sikre at SunFlux belysningen blev udnyttet godt.

I restauranten var det også vigtigt at der ikke blev lyst for meget op. En del af den hyggelige stemning er nemlig et lidt mørkere rum, hvor man kan være mere intim omkring ens eget bord. Dermed var det vigtigt hvordan skinnespotsne var vinklet, således at de ikke blev til en grundbelysning, men nærmere en let belysning der gav stemning. 

 

Restauranten i Bergen

I Bergen skulle der indrettes stort, og her blev det SunFlux opgave at levere belysningen der passede til indretningen. 

Til selve restauranten blev der leveret

Derudover blev der også leveret kraftig LED belysning til køkkenet, som grundbelysning. Dette blev 60x60 LED paneler

Restauranten i Bergen skulle altså have en stor renovering, hvortil SunFlux var en del af det store projekt. 

 

Restauranten i Oslo

I Oslo var projektet en del mindre end i Bergen, da det ikke var en fuld renovation der skulle laves. Hertil blev der leveret:

Resultatet af restauranten i Oslo kan ses nedenfor.