belysning til sko og læder butikker

Belysningstips til sko- og læderbutikker

Belysning er mere end bare lyskilder i din sko- og læderbutik. Det er et kraftfuldt værktøj, der kan forvandle hele kundeoplevelsen, fremhæve dine produkter og endda øge salget. Korrekt belysning inviterer kunder ind, skaber en behagelig atmosfære og gør dine varer mere attraktive. Lad os dykke ned i, hvordan du kan opnå dette med de rigtige belysningstips.

Læs mere om butiksbelysning.

Typer af Belysning

Belysning i detailhandlen kan opdeles i fire hovedkategorier, hver med sin unikke rolle:

 • Dekorativ belysning: Denne type belysning tilføjer karakter og atmosfære til din butik. Brug den i vinduer, ved indgangen og højere oppe på væggene for at skabe et indbydende miljø.
 • Accent belysning: Perfekt til at fremhæve specielle tilbud, nye ankomster eller premium produkter i din butik. Accentbelysning fokuserer kundens opmærksomhed på de varer, du vil sælge mest.
 • Opgavebelysning: Dette er funktionel belysning, der hjælper både kunder og personale med at udføre bestemte opgaver som at prøve og inspicere varer.
 • Ambient belysning: Dette er den generelle belysning, der fylder din butik, og skaber en behagelig og sikker atmosfære for alle besøgende.

Belysning efter Område

Din butik kan opdeles i forskellige områder, hver med sine egne belysningsbehov:

 • Indgangs- og udgangsområder: Naturligt hvidt lys eller lys, der matcher belysningen udenfor shoppingcentret, skaber en glidende overgang fra det udendørs miljø til din butik.
 • Varer Displayområder: Overvej at bruge lineære LED-lys eller sporlys med justerbar strålevinkel for at fremhæve dine sko og læderprodukter.
 • Sko Fitting Områder: Direkte loftsbelysning sikrer, at kunderne tydeligt kan se, hvordan skoene passer og ser ud.
 • Prøve Fitting Spejl Områder: Spejllamper er ideelle her for at sikre, at kunderne kan se sig selv fra forskellige vinkler.
 • Andre Områder: Afsnit som kassen, lageret, og gangarealerne har også brug for tilstrækkelig belysning for at sikre funktionalitet og sikkerhed.
belysning til sko og læder butikker

Belysningsvinkler og Farvetemperatur

Valget af den rigtige belysningsvinkel og farvetemperatur er afgørende for at opnå den ønskede atmosfære og produktpræsentation:

 • Belysningsvinkler: Vælg smalle belysningsvinkler som 15°, 24° eller 38° til accentbelysning, der fremhæver specielle produkter eller områder i din butik.
 • Farvetemperatur: Skab en varm, hyggelig atmosfære med farvetemperaturer på 2700k – 3500k eller en kølig, professionel atmosfære med farvetemperaturer på 4500k – 6000k.

Teknologiske Løsninger

Moderne teknologi som smart belysningssystemer giver dig mulighed for at kontrollere og tilpasse belysningen i din butik med lethed, hvilket hjælper med at spare energi og omkostninger.

Konklusion

Belysning er et centralt element i design og funktion af din sko- og læderbutik. Ved at følge disse belysningstips kan du skabe en indbydende atmosfære, der fremhæver dine produkter og forbedrer kundeoplevelsen, hvilket i sidste ende kan føre til øget salg. Uanset din butiks stil eller størrelse, er god belysning nøglen til succes i detailhandlen.

Mike Hjorth Andersen

belysningsekspert

Skriv et svar