Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark:

Designmuseum Danmark blev grundlagt i 1890, hvor det lå ved den nuværende H.C. Andersens Boulevard. Her åbnede museet i 1895 i en helt ny museums bygning. Dog flyttede museet i 1926 til hospitalsbygningen i Frederiksstaden, hvor det stadig er placeret. Siden museet åbnede for offentligheden, har deres opgave været at videreformidle et kvalitetsbegreb inden for formgivning. Ikke nok med at museet skal virke til at videreformidle viden til den enkelte person, så skal det ligeledes virke som en inspirationsbank til hele design industrien.

Udover at være et museum, så fungere Designmuseum København også som bibliotek, arkiv og samling for designforskningen i Danmark.  På museet kan man se og opleve hvordan dansk design har fulgt os i hverdagen, og man kan lære om hvordan design har udviklet sig med tiden. 

I en udstilling som den Designmuseum Danmark har, er det yderst vigtigt med en belysning der virker til at fremhæve det man ønsker, og dermed skabe en udstilling der er god for alle sanser. Derfor har SunFlux været med til at skabe den nye udstilling på museet. 

Designmuseum Danmark

SunFlux og Designmuseum Danmark:

Hos Designmuseum Danmark var opgaven at udskifte deres belysning i udstillingen. Hertil bestod udskiftningen primært i at udskifte deres gamle halogen spots til moderne LED tracklights. De tracklights der blev skiftet til var specielle i den forstand at de havde indbygget dæmper i på bagsiden af selve lampen. det betyder at man kan dæmpe lyset på de enkelte tracklights, fremfor at dæmpe lyset på hele skinnen. Netop dette gjorde disse spots yderst velegnet til en udstilling som den man ser på designmuseum Danmark. Med denne teknologi, kan man nemt og hurtigt vælge at fremhæve enkelte dele af en udstilling mere end andre. På denne måde bliver skinner og skinnespots endnu mere modulær belysning end de normalt er. 

De gamle halogen tracklights som der var på museet, var af 75W hvorimod de nye LED tracklight kun er på 15W. Dette giver altså en reducering på hele 80%!

Udover at museet sparer markant mere på deres elregning end før, så sparer de også på årlige udgifter til belysning, da LED har over dobbelt så lang levetid som halogen har. Dermed skal der ikke udskiftes belysning ligeså ofte. 

Udover at der blev skiftet skinnespots, blev der også monteret LED paneler i glasmontre der fungere som en god og jævn belysning til at femhæve alle detaljerne i et design. Det specielle ved denne sag er dog at LED panelerne ikke kun blev monteret i loftet som normalt. Her blev de også monteret i bunden af glasmontre, således at de lyser opad, og dermed skaber en livlig effekt på det design der bliver belyst. 

Selvom skinnespotsne og LED panelerne var den primære del af samarbejdet, så blev der også leveret GU10 pærer og de normale E14 og E27 pærer. Særligt GU10 pærerne blev brugt til at lave spotbelysning på deres udstilling om dansk designede stole. Her blev der bygget en konstruktion i en ottekant, hvor stolene bliver udstillet således at de ikke kun står på et plant niveau. Hertil er der brugt ca. to GU10 pærer til hver stol, således de får deres eget spot i deres egne montre.

Designmuseum Danmark
Designmuseum Danmark
Designmuseum Danmark
Del Blog indlægget::

Skriv et svar