Stefans Kirken

Om kirken

Sankt Stefans kirke er opført i 1873, og ligger i Københavns kommune på Nørrebrogade 191, på Nørrebro. Kirken blev opført efter tegninger af arkitekt Ludvig Knudsen. Kirkens alder, gør den til Nørrebros næstældste kirke. 

Kirken startede med at have sit eget sogn, men som sognet voksede, blev dette delt op, og i dag er Sankt Stefans Sogn en del mindre end det var da kirken stod færdigbygget.

Kirkens skib er delt i to etager. Én etage med bænke og en balkon. I hver af skibets mure, er der 8 mosaik vinduer, der bidrager til den naturlige belysning, disse er dog små. På øverste etage er der, på hver side, 3 store mosaik vinduer, der bidrager yderligere til den naturlige belysning.

På stueetagen finder man kirkens belysning, bestående af lysekroner. Kirken er 35 m. lang, og 14 meter bred. Derudover er der 31 m. fra kirkens gulv, til kirkens fløjstang. Omkring alteret er der store glas vinduer, der giver meget lys til kirkens rum. Der skal dermed lidt lys til at oplyse de store lokaler i de mørke tider på året. 

SunFlux opgave i kirken

I Sankt Stefans kirke fik SunFlux til opgave at udskifte deres gamle belysning til LED belysning. Den gamle belysning bestod af 310 stk. kultråds, kirke kerte pærer, som havde en farvetemperatur på 2100K. Den varme farvetemperatur er typisk for kirker, da det giver den helt rigtige stemning. Derfor var det vigtigt at farvetemperaturen blev den samme som den gamle belysning. Derudover blev lyset i kirken også dæmpbart, således at stemningen i kirken er dynamisk, og således at kirken selv kan tilpasse lyset til en given situation.

De gamle kultråds pærer blev udskiftet til SunFlux LED kerte pærer, med en matchende farvetemperatur på 2100K.

Med kirkens gamle belysning, havde kirken et forbrug på hele 18.600W. 

Med den nye belysning fra SunFlux, blev dette forbrug reduceret til 1085, hvilket giver en heftig reducering i elregningen.

Kirkens gamle belysning, havde altså et forbrug på mere end 17 gange så meget som den nye belysning!

Den store reducering i forbruget, betød også en stor reducering i elregningen. Kirken endte med en årlig besparelse på 144.000,-. Hvilket også giver en årlig CO² besparelse på 32.800 kg CO².

I pærernes forventede levetid, forventes det at kirken får en besparelse på 1 million kroner, og ca. 250.000 kg CO²! Pærene har en forventet levetid på 6-7 år.

Det kan altså betale sig at investere i LED belysning, hvis du ikke allerede har gjort det. Er du i tvivl om hvordan du skal starte din omskiftning, så tøv ej med at kontakte os. Vi sidder klar til vejledning alle hverdage. Læs mere om hvordan du kontakter os her